Textiel Plus Wedstrijd 2019

Dit jaar lanceren wij de derde editie van de Textiel Plus Wedstrijd! Het thema van dit jaar is: “xxx”. Doe mee en maak kans om geëxposeerd te worden tijdens het Textiel Plus Festival, dat van 14 t/m 16 november 2019 plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch. De jury- en publiekswinnaar krijgen een publicatie in dit magazine én op onze website.

Wat moet ik doen?

Kies een onderwerp of thema waar je hart vol van is: een persoon, een object, een kwestie, een vurige wens, wat dan ook. Verbeeld jouw passie in één techniek en materiaal, of in een combinatie van textiele en textielverwante technieken en materialen. Ga heel bewust om met je kleurgebruik. Houd je van felle kleuren? Pas ze toe. Houd je van contrasterende of juist harmoniërende kleuren? Gebruik dan deze kleuren. Experimenteer, combineer en zoek grenzen op. Geef je werk een pakkende titel en schrijf een motivatie. Wat dreef je? Welke keuzes heb je gemaakt en waarom? Geef ook een toelichting op het thema en je kleurgebruik. Werk je tweedimensionaal, dan zijn de maximale maten 50 x 50 cm. Werk je driedimensionaal, dan zijn de maximale maten 30 x 30 x 30 cm.

Wat moet ik vervolgens doen?

Maak vijf foto’s van goede kwaliteit van je werk, met een zo hoog mogelijke resolutie. Let erop dat de belichting goed is, gebruik het liefst daglicht. Is je werk driedimensionaal? Fotografeer het dan van verschillende kanten. Leg ook enkele sprekende details van het werk vast met je camera. Stuur deze foto’s vóór 1 oktober 2019 per WeTransfer naar Anouk Zoer (anouk@terwisse.nl). Vermeld duidelijk je naam en adres. Let op: de jury maakt een voorselectie op basis van de ingezonden foto’s, zorg er dus voor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn.

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden is niet meer mogelijk!

Wie zijn de juryleden?

De jury bestaat, net als vorig jaar, uit de redactieleden Dorothé Swinkels en Herma Meere, en commissiehoofd wisselexposities bij Museum de Kantfabriek Tineke Geurts.

Hoe gaat de jury te werk?

Nieuw dit jaar is dat de jury een voorselectie zal maken van 75 werken die tijdens het Textiel Plus Festival getoond zullen worden. Deze selectie maakt de jury op basis van de ingezonden foto’s, je motivatie en toelichting op het kleurgebruik. Op maandag 14 oktober maakt de jury bekend welke 75 werken geselecteerd zijn. Deze werken maken kans op een prijs.

Mijn werk is geselecteerd, hoe moet ik het afleveren en ophalen?

Je kunt alleen aan de wedstrijd meedoen als het werk door jezelf of door een door jou aangewezen persoon op het Textiel Plus Festival in Den Bosch wordt afgeleverd en opgehaald (internationale inzendingen uitgezonderd). De mogelijkheden om het werk te brengen zijn op woensdag 13 november 2019 van 12.00 tot 20.00 uur en op donderdag 14 november 2019 van 7.00 tot 9.30 uur. Let wel: diezelfde donderdag vindt om 14.00 uur de prijsuitreiking plaats; je kunt het afleveren van je werk dan combineren met het bijwonen van de prijsuitreiking. Ophalen kan alleen op zaterdag 16 november 2019 vanaf 17.00 uur. Adres Brabanthallen: Diezekade 2, 5222 AK, Den Bosch.

Help, ik kan mijn werk niet zelf afleveren of ophalen!

Zijn er speciale omstandigheden waarom het werk niet kan worden afgeleverd en opgehaald, maar wil je wel heel graag meedoen? Neem contact op met de organisatie via 06-28728677 of anouk@terwisse.nl. Dan wordt in overleg gekeken naar de mogelijkheden.

Welke prijzen kan ik winnen?

De jury- en publiekswinnaar krijgen een inspirerend boekenpakket, een bos bloemen, en een publicatie over hun winnende werk in dit magazine én op onze website. Ontvangers van een eventuele eervolle vermelding krijgen een bos bloemen en een publicatie op onze website. De winnaars van vorig jaar delen op onze website hun ervaringen, en geven vier redenen waarom zij deelnamen aan de eerste editie van de wedstrijd.

Wanneer worden de winnaars bekendgemaakt?

Op de eerste dag van het Textiel Plus Festival, donderdag 14 november 2019 om 14.00 uur, wordt de jurywinnaar van de Textiel Plus Wedstrijd bekendgemaakt evenals de eventuele eervolle vermeldingen. Nadat het festivalpubliek drie volle dagen heeft kunnen stemmen wordt de publiekswinnaar op zondag 17 november 2019 om 14 uur bekendgemaakt op onze website. Over de beslissingen van de jury kan niet worden gecorrespondeerd.

Wat kost deelname?

Voor deelname aan de wedstrijd vragen we een vergoeding: € 20,- voor abonnees van TxP (Textiel Plus), en € 25,- voor niet-abonnees. Toegang tot het Textiel Plus Festival is voor alle deelnemers aan de wedstrijd gratis. Je hoeft dus geen passe-partout à € 17,- aan te schaffen.

Lees het volledige reglement voor meer informatie over zaken als het verzekeren van je werk, auteursrechten en publiciteit.

> Meld je aan voor de Textiel Plus Wedstrijd

> Meer informatie over het Textiel Plus Festival

> Read this information in English

Noteer in je agenda

16 sep 09.00 uur - deadline opsturen inschrijfformulier
1 okt 09.00 uur - deadline inzenden foto’s en toelichting
14 okt 14.00 uur - bekendmaking selectie 75 werken
13 nov 12.00-20.00 uur - afleveren werk indien geselecteerd
14 nov 07.00-09.30 uur - afleveren werk indien geselecteerd
14 nov 10.00 uur - start Textiel Plus Festival
14 nov 14.00 uur - bekendmaking jurywinnaar en eervolle vermeldingen
16 nov 17.00 uur - einde Textiel Plus Festival, ophalen werk
17 nov 14.00 uur - bekendmaking publiekswinnaar op website

0 items | € 0

Wil je elke woensdag per mail twee artikelen over textielkunst ontvangen?

Nieuwsbrief