Textiel Plus Wedstrijd revisited!

Vlak voordat de pandemie uitbrak besloten we een Textiel Plus Wedstrijd uit te schrijven met als thema: ‘Ode aan de natuur: upcycle!’ Vanwege alle lockdowns en maatregelen is het van een expositie en jurering niet gekomen... Nu hebben we goede hoop dat het volgende Textiel Plus Festival daadwerkelijk zal plaatsvinden. Daarom stoffen we de Textiel Plus Wedstrijd af en stellen we ’m open voor nieuwe inzendingen! Doe mee en maak kans om geëxposeerd te worden tijdens het Textiel Plus Festival, dat van 24 t/m 26 maart 2022 plaatsvindt in Autotron te Rosmalen. De jury- en publiekswinnaar krijgen een publicatie in dit magazine én op onze website.

Wat moet ik doen?

Het milieu gaat velen aan het hart, zo lieten de inzendingen voor de afgelopen twee edities van de Textiel Plus Wedstrijd zien. Daarom is het thema van deze wedstrijd: ‘Ode aan de natuur: upcycle!’ Door te upcyclen creëer je een tweede leven voor je afgedankte of onbruikbaar geworden spullen. Er kan heel veel dienen als startmateriaal; denk aan zaken die je in huis hebt, zoals kapotte kledingstukken of gebruikstextiel, maar denk ook aan spullen die niet van textiel zijn.

Ook mag je materialen uit de natuur gebruiken die je bijvoorbeeld in je tuin of op een bospad vindt. Zorg ervoor dat je voor het uitwerken van je idee wel textiele technieken en materialen gebruikt, en maak je ingreep c.q. toevoeging visueel interessant én goed zichtbaar.

Geef je werk een pakkende titel en schrijf een motivatie. Wat dreef je? Welke keuzes heb je gemaakt en waarom? Geef ook een toelichting op het thema en je startmateriaal. Werk je tweedimensionaal, dan zijn de maximale maten 50 x 50 cm. Werk je driedimensionaal, dan zijn de maximale maten 30 x 30 x 30 cm.

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden kan tot 17 januari 2022 via de website van het Textiel Plus Festival.

Wat moet ik vervolgens doen?

Maak vijf foto’s van goede kwaliteit van je werk en één foto van je startmateriaal, met een zo hoog mogelijke resolutie. Let erop dat de belichting goed is, gebruik het liefst daglicht. Is je werk driedimensionaal? Fotografeer het dan van verschillende kanten. Leg ook enkele sprekende details van het werk vast met je camera. Stuur deze foto’s vóór 1 februari 2022 per WeTransfer naar Rob Terwisse (info@ textielplusfestival.nl). Vermeld duidelijk je naam en adres. Let op: de jury maakt een voorselectie op basis van de ingezonden foto’s, zorg er dus voor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn.

Wie zijn de juryleden?

Binnenkort maken wij de jury bekend. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

Hoe gaat de jury te werk?

De jury zal net als bij de vorige editie van de wedstrijd een voorselectie maken van 100 werken die tijdens het Textiel Plus Festival getoond zullen worden. Deze selectie maakt de jury op basis van de ingezonden foto’s van jouw werk, je motivatie en de toelichting op je materiaalgebruik. Op maandag 14 februari 2022 maakt de jury bekend welke 100 werken geselecteerd zijn. Deze werken maken kans op een prijs.

Mijn werk is geselecteerd, hoe moet ik het afleveren en ophalen?

De organisatie van de Textiel Plus Wedstrijd stelt het zeer op prijs als je het gemaakte kunstwerk zelf komt halen en brengen naar en van het Textiel Plus Festival in Rosmalen, of dat een door jou aangewezen persoon dit doet. Het is ook mogelijk om de kunstwerken op te sturen en retour te laten zenden. De mogelijkheden en kosten zijn op het inschrijfformulier terug te vinden.

Je kunt je werk brengen op woensdag 23 maart 2022 van 12.00 tot 20.00 uur en op donderdag 24 maart 2022 van 7.00 tot 9.30 uur. Let wel: diezelfde donderdag vindt om 14.00 uur de prijsuitreiking plaats; je kunt het afleveren van je werk dan combineren met het bijwonen van de prijsuitreiking! Ophalen kan alleen op zaterdag 14 november 2020 tussen 17.00 en 18.00 uur. Adres Autotron: Graafsebaan 133, 5248 NL Rosmalen.

Wanneer worden de winnaars bekendgemaakt?

Op de eerste dag van het Textiel Plus Festival, donderdag 24 maart 2022 om 14.00 uur, wordt de jurywinnaar van de Textiel Plus Wedstrijd bekendgemaakt evenals de eventuele eervolle vermeldingen. Nadat het festivalpubliek drie volle dagen heeft kunnen stemmen wordt de publiekswinnaar op zaterdag 26 maart 2022 om 16:30 uur bekendgemaakt bij de stand van TxP. Over de beslissingen van de jury kan niet worden gecorrespondeerd.

Welke prijzen kan ik winnen?

De beide winnaars krijgen een inspirerend boekenpakket, een bos bloemen, en een publicatie over hun winnende werk in dit magazine én op onze website. Ontvangers van een eventuele eervolle vermelding krijgen een bos bloemen en een publicatie op onze website.

Wat kost deelname?

Voor deelname aan de wedstrijd vragen we een vergoeding: € 27,50,- voor abonnees van TxP (Textiel Plus), en € 32,50 voor niet-abonnees. Deze bedragen zijn inclusief btw. Als je je werk opstuurt (en terug wilt laten sturen), dan komen daar extra kosten bij die op het inschrijfformulier vermeld staan. Toegang tot het Textiel Plus Festival is voor alle deelnemers aan de wedstrijd gratis. Kom je één dag, dan krijg je een toegangsticket ter waarde van € 10,-. Kom je twee of drie dagen, dan krijg je een passe-partout ter waarde van € 17,50. Lees de algemene voorwaarden op onze website voor meer informatie over zaken als het verzekeren van je werk, auteursrechten en publiciteit.

Lees de algemene voorwaarden voor meer informatie over zaken als het verzekeren van je werk, auteursrechten en publiciteit.

Noteer in je agenda

17 januari - 09.00 uur deadline opsturen inschrijfformulier
1 februari - 09.00 uur deadline inzenden foto’s en toelichting
14 februari - 14.00 uur bekendmaking geselecteerde werken
14 februari t/m 11 maart mogelijkheid tot opsturen van werk, indien geselecteerd
23 maart - 12.00-20.00 uur afleveren werk indien geselecteerd
24 maart - 07.00-09.30 uur afleveren werk indien geselecteerd
24 maart - 10.00 uur start Textiel Plus Festival
24 maart - 14.00 uur bekendmaking jurywinnaar en eervolle vermeldingen
26 maart - 16.30 uur bekendmaking publiekswinnaar bij stand TxP (Textiel Plus)
26 maart - 17.00 uur einde Textiel Plus Festival, ophalen werk

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

0 items | € 0

Elke week

textielkunst

in je inbox?

Nieuwsbrief