Textiel Plus Wedstrijd 2020

Dit jaar hebben wij de derde editie van de Textiel Plus Wedstrijd gelanceerd! Het thema van dit jaar is: “Ode aan de natuur: upcycle!”. Aanmelden was mogelijk tot 14 september 2020. Omdat het Textiel Plus Festival 2020 dit jaar niet in fysieke vorm zal plaatsvinden, zijn we op zoek naar een alternatieve locatie om een selectie aan inzendingen te kunnen exposeren en jureren. We houden je op deze en andere plekkken online van de ontwikkelingen op de hoogte. Hieronder volgt praktische informatie over de wedstrijd.

Wat moet ik doen?

Het milieu gaat velen aan het hart, zo lieten de inzendingen voor de afgelopen twee edities van de Textiel Plus Wedstrijd zien. Daarom is het thema van 2020: “Ode aan de natuur: upcycle!” Door te upcyclen creëer je een tweede leven voor je afgedankte of onbruikbaar geworden spullen. Het eindresultaat is vaak fraaier dan het uitgangsmateriaal en dat is precies de bedoeling. Er kan heel veel dienen als startmateriaal; denk aan zaken die je in huis hebt, zoals kapotte kledingstukken of gebruikstextiel, maar denk ook aan spullen die niet van textiel zijn. Ook mag je materialen uit de natuur gebruiken die je bijvoorbeeld in je tuin of op een bospad vindt. Je mag materialen combineren. Zorg ervoor dat je voor het upcyclen textiele technieken en materialen gebruikt, en maak je ingreep c.q. toevoeging visueel interessant én goed zichtbaar.

Geef je werk een pakkende titel en schrijf een motivatie. Wat dreef je? Welke keuzes heb je gemaakt en waarom? Geef ook een toelichting op het thema en je startmateriaal. Maak vijf foto’s van goede kwaliteit van je werk en één foto van je startmateriaal, en lever deze aan. Werk je tweedimensionaal, dan zijn de maximale maten 50 x 50 cm. Werk je driedimensionaal, dan zijn de maximale maten 30 x 30 x 30 cm.

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden is niet meer mogelijk, de inschrijftermijn is op 14 september 2020 verlopen. Aanmelders hebben nog tot 1 oktober 2020 de tijd om de foto’s van en de tekst over hun inzending in te sturen.

Hoe lever ik foto’s aan voor de jury

Maak vijf foto’s van goede kwaliteit van je werk en één foto van je startmateriaal, met een zo hoog mogelijke resolutie. Let erop dat de belichting goed is, gebruik het liefst daglicht. Is je werk driedimensionaal? Fotografeer het dan van verschillende kanten. Leg ook enkele sprekende details van het werk vast met je camera. Stuur deze foto’s vóór 1 oktober 2020 per WeTransfer naar Anouk Zoer (anouk@terwisse.nl). Vermeld duidelijk je naam en adres. Let op: de jury maakt een voorselectie op basis van de ingezonden foto’s, zorg er dus voor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn.

Wie zijn de juryleden?

De jury bestaat uit de TxP-redactieleden Dorothé Swinkels, Herma Meere en Sandra Mackus, en de jurywinnaar van vorig jaar, Hannah Mai.

Hoe gaat de jury te werk?

De jury zal net als bij de vorige editie van de wedstrijd een voorselectie maken van 100 werken die tijdens het Textiel Plus Festival getoond zullen worden. Deze selectie maakt de jury op basis van de ingezonden foto’s van jouw werk, je motivatie en toelichting op je materiaalgebruik. Op maandag 12 oktober 2020 maakt de jury bekend welke 100 werken geselecteerd zijn. Deze werken maken kans op een prijs.

Mijn werk is geselecteerd, hoe moet ik het afleveren en ophalen?

Omdat het Textiel Plus Festival 2020 dit jaar niet in fysieke vorm zal plaatsvinden, zijn we op zoek naar een alternatieve locatie om een selectie aan inzendingen te kunnen exposeren en jureren. We houden je op deze en andere plekkken online van de ontwikkelingen op de hoogte. Aanvullende informatie vind je in de Algemene Voorwaarden.

Je kunt je werk brengen op woensdag 11 november 2020 van 12.00 tot 20.00 uur en op donderdag 12 november 2020 van 7.00 tot 9.30 uur. Let wel: diezelfde donderdag vindt om 14.00 uur de prijsuitreiking plaats; je kunt het afleveren van je werk dan combineren met het bijwonen van de prijsuitreiking! Ophalen kan alleen op zaterdag 14 november 2020 tussen 17.00 en 18.00 uur. Adres Brabanthallen: Diezekade 2, 5222 AK, Den Bosch.

Wanneer worden de winnaars bekendgemaakt?

Op de eerste dag van het Textiel Plus Festival Online, donderdag 12 november 2020 om 14.00 uur, wordt de jurywinnaar van de Textiel Plus Wedstrijd bekendgemaakt evenals de eventuele eervolle vermeldingen. Omdat de inzendingen dit jaar mogelijk elders worden tentoongesteld, zal de publieksprijs dit jaar waarschijnlijk vervangen worden door een ander soort prijs. Nadere informatie hierver volgt. Over de beslissingen van de jury kan niet worden gecorrespondeerd.

Welke prijzen kan ik winnen?

De beide winnaars krijgen een inspirerend boekenpakket, een bos bloemen, en een publicatie over hun winnende werk in dit magazine én op onze website. Ontvangers van een eventuele eervolle vermelding krijgen een bos bloemen en een publicatie op onze website.

Wat kost deelname?

Voor deelname aan de wedstrijd vragen we een vergoeding: € 27,50,- voor abonnees van TxP (Textiel Plus), en € 32,50 voor niet-abonnees. Deze bedragen zijn inclusief btw. Als je je werk opstuurt (en terug wilt laten sturen), dan komen daar extra kosten bij die op het inschrijfformulier vermeld staan.

Lees de algemene voorwaarden voor meer informatie over zaken als het verzekeren van je werk, auteursrechten en publiciteit.

Noteer in je agenda

ma 14 sep 09.00 uur - deadline opsturen inschrijfformulier
do 1 okt 09.00 uur - deadline inzenden foto’s en toelichting
ma 12 okt 14.00 uur - bekendmaking geselecteerde werken
ma 12 okt t/m zo 1 nov – mogelijkheid tot opsturen van werk, indien geselecteerd
wo 11 nov 12.00-20.00 uur - afleveren werk indien geselecteerd
do 12 nov 07.00-09.30 uur - afleveren werk indien geselecteerd
do 12 nov 10.00 uur - start Textiel Plus Festival Online
do 12 nov 14.00 uur - bekendmaking winnaars en eervolle vermeldingen
za 14 nov 17.00 uur - einde Textiel Plus Festival, ophalen werk

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

> Meer informatie over het Textiel Plus Festival

0 items | € 0

Elke week

textielkunst

in je inbox?

Nieuwsbrief