Textielkunst in tijden van corona [online expositie]

Coronial baby 1970, Sabine Septer

"Ik vraag mij af: zou er een geboortepiek komen, over negen maanden? Na de eerste 'hashtag #stayhome’-week? Hoe noemen we deze generatie die duidelijk in een andere tijd zal opgroeien? De ‘coronials’? Dit zal toch duidelijk weer een nieuwe groep worden met eigen behoeftes en kenmerken, beïnvloed door de economische crisis waarin zij opgroeien en de ‘nieuwe vijand’: virussen die pandemieën kunnen veroorzaken. De tijd van de millenial, die opgroeide met keuzestress door de kansen en verwachtingen van de welvaartsmaatschappij waarin zij opgroeiden, lijkt ten einde te komen. Coronial baby heb ik gemaakt met aquarelverf en borduurgaren op aquarelpapier. Het is ontstaan naar aanleiding van een foto van mijzelf als baby in 1970."

Het wad, Siske Montsma

"Wat ben ik een geluksvogel! Ik loop alweer buiten: wat een ruimte en wat een uitzicht! Langs het wad, op steenworp afstand van mijn huis, in de zon, in de wind laat ik me inspireren door wat is aangespoeld en neem het mee naar mijn atelier.
Ik zoek restanten van vilt, zijde en garens bij elkaar en verwerk ze samen met de scheermessen. Wat ben ik een gelukkig mens wanneer ik zelf iets maak, mijn idee kan uitbeelden, mijn materialen kan gebruiken. Wat ben ik blij dat er ook tijdens deze Corona-crisis zo veel kunstinitiatieven zijn en dat we middels allerlei media elkaars werk toch blijven zien en delen!"

The doctors face, Suzan Rheiter

"De coronapatiënt heeft de ervaring: het verplegend personeel is onzichtbaar door beschermende kleding. Met dit shirt is de verpleegkundige weer een individu. Het medisch uniform straalt kennis en kunde uit, de drager weet hoe hij de patiënt kan beschermen. De
verpleegkundige laat zijn gezicht zien."

Huidhonger, Verolique Jacobse

"Een ‘jas’ die je beschermt; waar je je lekker in voelt, maar die ook verhult. Je misschien zelfs onzichtbaar maakt. Wat toon je aan de ander en wat houd je voor jezelf? Koel blauw van buiten ten opzichte van warm rood aan de binnenkant. Het zachte vilt nodigt uit om aangeraakt te worden, terwijl stekelige dennennaalden zorgen voor de nodige afstand."

Covid-19, Anne Hazekamp

"Welke celwand is voor het Covid-19 virus lastig om binnen te dringen? Heeft het te maken met de elasticiteit van de wand, is die bij ieder mens anders en zo ja hoe komt dat? Die onduidelijkheid over je eigen wapens kan onrust opleveren. Gelukkig kan ik het wapen ‘afstand’ in stelling brengen."

 

0 items | € 0

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in!

Nieuwsbrief