Textiel Plus Festival 2020

12 t/m 14 november 2020, Brabanthallen Den Bosch

De eerste editie van het Textiel Plus Festival vorig jaar was een succes! Dit jaar vindt de tweede editie van dit festival plaats, van donderdag 12 t/m zaterdag 14 november 2020 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Textiel Plus Festival

Het Textiel Plus Festival wordt georganiseerd voor iedereen die van handwerken, textiele vormgeving en textielkunst houdt. Het festivalprogramma bestaat uit materiaalverkoop, exposities, workshops, demonstraties, lezingen en modeshows.

Wedstrijd

In aanloop naar het Textiel Plus Festival wordt de derde editie van de Textiel Plus Wedstrijd gelanceerd! Het thema van dit jaar is: “Ode aan de natuur: upcycle je spullen!” Doe mee en maak kans om geëxposeerd te worden tijdens het Textiel Plus Festival. De jury- en publiekswinnaar krijgen een publicatie in dit magazine én op onze website.

> Naar de Textiel Plus Wedstrijd

Materiaalverkoop

Op het Textiel Plus Festival vind je alles op gebied van textiel en handwerk. Meer dan honderd standhouders verkopen er de mooiste materialen. Bijvoorbeeld voor breien, haken, quilten, patchwork, vilten, naaien, borduren, spinnen, weven en zelfmaakmode.

Arts & Crafts

Het inspirerende onderdeel Arts & Crafts maakt het aanbod compleet. Je kunt er een grote variëteit aan ambachtelijk vervaardigde materialen, kleding, sieraden, accessoires en kunst kopen. Wil je zelf materialen verkopen tijdens het Textiel Plus Festival? Neem dan contact op met de organisatie.

> Contacteer de organisatie

Exposities

Op het Textiel Plus Festival kun je urenlang inspiratie opdoen door de exposities te bezoeken van textielkunstenaars. Zij zetten beproefde textiele technieken als quilten, vilten, weven, breien en borduren in om maatschappelijke en persoonlijke thema's uit te dragen.

Workshops en demonstraties

Tijdens de vele workshops en demonstraties kun je de nieuwste technieken leren. Laat je informeren over alle trends en ontwikkelingen op handwerkgebied.

Vervoer

Kom gerust met het openbaar vervoer naar het Textiel Plus Festival. Vanaf het Centraal Station in Den Bosch rijden pendelbussen van Arriva Touring heen en weer naar de Brabanthallen. Let wel: om gebruik te kunnen maken van de pendeldienst dien je vooraf online je busticket te kopen.

Tickets

De online verkoop van tickets start begin september 2020. Een online ticket voor één dag kost [€ 9,-], een passe-partout voor twee of drie dagen [€ 17,-].

> Bestel tickets

> Meer informatie

0 items | € 0

Wil je elke woensdag per mail twee artikelen over textielkunst ontvangen?

Nieuwsbrief