Textiel Plus Festival 2019

14 t/m 16 november 2019, Brabanthallen Den Bosch

De eerste editie van de Handwerk en Quiltdagen in november 2018 mét Textiel Plus Arts & Crafts als inspirerend onderdeel was een succes. Dit jaar krijgt de beurs een geheel nieuwe naam: Textiel Plus Festival! Dit festival vindt plaats van donderdag 14 t/m zaterdag 16 november 2019. Opnieuw in de Brabanthallen in Den Bosch, nu in een zaal mét glazen dak.

Textiel Plus Festival

Het Textiel Plus Festival wordt georganiseerd voor iedereen die van handwerken, textiele vormgeving en textielkunst houdt. Het festivalprogramma bestaat uit materiaalverkoop, exposities, workshops, demonstraties, lezingen en modeshows.

Wedstrijd

In aanloop naar het Textiel Plus Festival wordt de tweede editie van de Textiel Plus Wedstrijd gelanceerd! Het thema van dit jaar is: “Met hart en ziel: geef kleur aan je passie”. Doe mee en maak kans om geëxposeerd te worden tijdens het Textiel Plus Festival. De jury- en publiekswinnaar krijgen een publicatie in dit magazine én op onze website.

Materiaalverkoop

Op het Textiel Plus Festival vind je alles op gebied van textiel en handwerk. Meer dan honderd standhouders verkopen er de mooiste materialen. Bijvoorbeeld voor breien, haken, quilten, patchwork, vilten, naaien, borduren, spinnen, weven en zelfmaakmode.

Arts & Crafts

Het inspirerende onderdeel Arts & Crafts maakt het aanbod compleet. Je kunt er een grote variëteit aan ambachtelijk vervaardigde materialen, kleding, sieraden, accessoires en kunst kopen.

Exposities

Op het Textiel Plus Festival kun je urenlang inspiratie opdoen door de exposities te bezoeken van textielkunstenaars. Zij zetten beproefde textiele technieken als quilten, vilten, weven, breien en borduren in om maatschappelijke en persoonlijke thema's uit te dragen.

Workshops en demonstraties

Tijdens de vele workshops en demonstraties kun je de nieuwste technieken leren. Laat je informeren over alle trends en ontwikkelingen op handwerkgebied.

Vervoer

Kom gerust met het openbaar vervoer naar het Textiel Plus Festival. Vanaf het Centraal Station in Den Bosch rijden pendelbussen van Arriva Touring heen en weer naar de Brabanthallen. Let wel: om gebruik te kunnen maken van de pendeldienst dien je vooraf online je busticket te kopen.

Tickets

De online verkoop van tickets start begin september 2019. Een online ticket voor één dag kost € 9,-, een passe-partout voor twee of drie dagen € 17,-.

> Bestel tickets

> Meer informatie

0 items | € 0

Wil je elke woensdag per mail twee artikelen over textielkunst ontvangen?

Nieuwsbrief