Informatieve avonden over huishoudtextiel


Informatieve avonden over huishoudtextiel

Reageer op dit werk

Er zijn nog geen reacties geplaatst!

pijl

Naam

Thea Schipper

gebruikersplaatje

E-mail

dorothea16@gmail.com

Meer werk bekijken (2 x)

Titel

Informatieve avonden over huishoudtextiel

Omschrijving

Aaltense Musea organiseren informatieve avonden over huishoudtextiel

 

De Aaltense Musea organiseren twee informatieve avonden over huishoudtextiel. Tijdens zo’n avond krijgt u informatie over de oorsprong en ontwikkeling van de textielindustrie in de Achterhoek en over het belang van de linnenkast voor vrouwen door de eeuwen heen. Verder wordt een overzicht gegeven van de aanschaf en het gebruik van huishoudtextiel tussen 1900 en 1960. U  krijgt voorbeelden te zien van linnen en katoen in diverse damast- en blokpatronen, aan één stuk of verwerkt tot huishoudlinnen zoals tafellakens en servetten, beddengoed, theedoeken e.d.

 

Uiteraard krijgt u alle gelegenheid de expositie; “Stof op ‘Blik” te bekijken. In deze expositie wordt niet alleen de geschiedenis van de textielfabrikanten Driessen in Aalten belicht. Ook is een aparte ruimte ingericht met huishoudtextiel uit de eerste helft van de 20e eeuw. Bijna alles hiervan is geproduceerd in Aalten. 

In de Freriksschuure van de musea kunt u het bijzondere 19e eeuws linnenkabinet bekijken met daarin de traditionele uitzet van een boerenfamilie uit de streek.

 

Data: 11 en 13 januari 2011 van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur.

Adres: Aaltense Musea, Markt 14, 7121 CS  Aalten. Telefoon: 0543-471797

Kosten: € 10,00. 

U kunt zich tot 7 januari 2011 per email aanmelden bij de Aaltense Musea: aaltensemusea@planet.nl. Zie ook: www.aaltensemusea.nl