plaatje

Word abonnee en ontvang dit boek cadeau

Abonneer je op TxP en ontvang dit boek over de geschiedenis van Stichting Textiel Plus t.w.v. € 14,95 cadeau! Een jaarabonnement met vier nummers kost slechts € 30,-. Ontvang je het eerste jaar liever € 5,- korting? Of een meter tyvek of watersoluble als welkomstcadeau? Dat kan ook.

> Word abonnee

Al geabonneerd?
Ben je al abonnee en wil je dit boek ook ontvangen? Geef dan iemand een abonnement cadeau of draag een nieuwe abonnee aan. Jullie krijgen dan allebei het boek gratis thuisgestuurd.

> Geef een abonnement cadeau
> Draag een nieuwe abonnee aan

Over het boek
Bij Stichting Textiel Plus draaide het decennialang om informeren, doceren, inspireren en signaleren op het gebied van handwerk, textiele kunst en vormgeving. Na 64 jaar beëindigt Stichting Textiel Plus haar werkzaamheden, omdat zij haar doel ruimschoots heeft bereikt. Vanuit haar activiteiten hebben zich nieuwe organisaties gevormd, ieder met een specialisatie in een bepaalde textieltechniek.

Dit boek biedt een levendig overzicht van de weg die de stichting vanaf het startpunt in 1951 tot haar slotmanifestatie in 2015 heeft afgelegd: van doelmatig handwerk tot hedendaagse autonome textielkunst. In de geschiedenis van Stichting Textiel Plus liggen de evolutie en transformatie van handwerk en textielkunst besloten vanaf de naoorlogse periode tot in de beginjaren van het derde millennium.