TxP 242: In herinnering

‘In herinnering’ is het thema van deze TxP. Dan denk je aan foto’s uit een familiealbum; de Iraanse Matin Abedi bewerkte deze om er emotie en verbintenis in te leggen. Of aan schedels die de vergankelijkheid illustreren, zoals in de stolpen van Lyndie Dourthe.

Diane Savona wil met haar ‘textiele fossielen’ in vergetelheid geraakte ambachtelijke textiele vaardigheden in herinnering houden. En: is je favoriete teddybeer van vroeger kapot? Karen Suzuki maakt er op verzoek een moderne glitterpunk beer van.

In dit nummer ook een prachtig en unheimisch familieportret van de Noorse Dorthe Herup. En je vindt meer textielwerk uit Scandinavië; in het artikel van Monika Auch die in september een conferentie van het European Textile Network in het Zweedse Borås bijwoonde. Verder blikken we terug op het werk van Henriette Beukers, die dit jaar tachtig wordt. Van de hand van Joe en Sam Pitcher van www. textileartist.org, allebei zoon van textielkunstenaar Sue Stone, vind je acht tips hoe je een betere textielkunstenaar kunt worden. Maar we starten met een interview met Barbara Broekman die een bijzonder – en groot – werk maakte voor de rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam.  

Wouter de Vries

wouter@dedoelenpers.nl

 

> Bestel dit nummer

plaatje