TxP 239: accessoires

Dit nummer hebben we een echt covermodel: Magnhild Kennedy, een Noorse dame die in Londen is neergestreken en zich ook wel - heel Duits - ‘Damselfrau’ noemt. Kosmopolitischer kan haast niet.
Deze TxP staat in het teken van accessoires, een begrip waaronder veel geschaard kan worden. We hebben dan ook gekozen voor diversiteit: van draagbare sculpturen, via de maskers van Magnhild tot sieraden. Van de Peruaanse Vacide Erda Zimic tot de Franse Mona Luison. En: we togen naar Noorwegen om daar het atelier van Felieke van der Leest in beeld te brengen. TxP opent met een interview met Christie van der Haak. Ze gooit momenteel hoge ogen in Miami waar zowel facade als lobby van het Wolfsonian zijn bedekt met haar stofontwerpen. In 2015 won ze de Ouborg Prijs en nu is in Stadsmuseum Woerden ‘KunstStof 2017’ te zien, waarvoor een kamer in Christie-stijl is aangekleed. Tijd voor een interview ter plaatse.
Op zaterdag 4 februari werden 45 TxP-abonnees rondgeleid door de fraaie collectie historisch textiel in het hoofdgebouw van Katoen Natie in Antwerpen. De belangstelling voor deze rondleiding was groot. Daarom organiseren we dit nummer opnieuw een activiteit: Gillian Vogelsang-Eastwood ontvangt op 8 april met plezier 30 TxP-abonnees in haar Textile Research Centre in Leiden. Lees het interview met Gillian en meld je aan!

Wouter de Vries
wouter@dedoelenpers.nl 

plaatje